Bilder från mina vigselceremonier

Det har blivit en hel del bröllop genom åren. Närmare bestämt ett trettiotal sedan första vigseln 1997. På denna sida visar jag ett urval av bilder från bröllop på vilka jag har officierat vid själva vigselceremonin.

Annette & Christer 1998Bengt & Susanne 1997

Det allra första bröllopet jag höll. Jag och en vän (och shamanmentor – Jana Lalanne) arrangerade ett midsommarfirande på den gamla kultplatsen Rösaring, norr om Stockholm, en ceremoniplats redan under bronsålder och vikingatid – samt även i nutid, som synes. Det blev mycket spontant, och jag blev tillfrågad på plats, så jag fick improvisera. Men det blev vackert.

Annette & Christer 1998

Andra vigselceremonin jag höll var också på midsommar, vid den fina gamla tingsplatsen Anundshög, där det finns en jättestor gravhög, ett antal mindre, och två enorma skeppssättningar, tillika ett par mindre. Midsommar var lite regnigt det året, men det blev ett vackert bröllop.

En kul detalj i sammanhanget var att Bengt & Susanne, som jag vigde 1997, hade med sig en tremånaders bebis, för vilken jag också fick förrätta en namngivningsceremoni samma dag. Med tanke på ett bebisen var tre månader kan man tänka att barnet blev till på bröllopsnatten, förra midsommar. Inte så dumt.

Freja och Peter 1999

Ett riktigt vikingabröllop, förrättat på en underbar plats i Flaten, strax söder om Stockholm. Där finns en stor äng, och en vacker sandstrand, på vilken vi höll själva vigselceremonin.

Stefan & Susanne 2001

Ännu ett vikingabröllop, denna gång på en gård på Älvkarleö. Brudparet hade vikingafest i samband med bröllopet, så alla var tjusigt klädda.

Petter & Linda 2002

Ett härligt bröllop en varm och solig dag, på Hågahögen i Uppsala. Musiken spelades av medlemmar i medeltidsgruppen Vox Vulgaris. Många gäster var det, och med en salig blandning av klädstilar. Det var lite kul att få viga ett par i traditionell frack och brudklänning, som omväxling till alla dessa vikingar… 🙂

Jaffa & André 2002

Inte riktigt ett bröllop, utan något annat, helt unikt –  Jaffa & André ville göra en ceremoni för att hylla sin djupa vänskap, och så gjorde vi det en sen kväll, i kyla och mörker. Vi kallade det frändeceremoni. Det blev vackert och stämningsfullt.

Camilla & Johan 2003

Ett stort och vackert bröllop i Hagaparken. Brudparet och många av gästerna var mycket vackert klädda. Som musikanter hade vi med oss Ars Ultima – de har spelat med mig på både bröllop och begravning, och håller alltid fin stämning. Lite kul är att musikanterna spelade för musikanter, eftersom brudgummen också är gitarrist i metalbandet Amon Amarth – och som jag förstod det var resten av bandet, eller åtminstone de flesta av dem, gäster på bröllopet.
Foto: Jennie Rehbinder

Jonas & Sandra 2005

Ett väldigt gulligt par, som sedermera också fick två döttrar som jag också har hållit namngivningsceremonier för. Kul att bli lite ”familjepräst”, liksom.

Hans & Sandra 2005

Ett sagobröllop i en skogsdunge. För första gången höll jag en vigsel tillsammans med min kära hustru Jennie, vilket var väldigt fint. Det var inte första gången vi höll en ceremoni tillsammans, men första vigseln, vilket var brudparets önskemål. Kul! Och fint blev det.

Micke & Dawn 2007

Ännu en vigsel i en skogsdunge. Detta par hade hittat en ungefärlig plats, men jag hittade den bästa platsen för ceremonin, i denna öppna plats mitt i en skog. Fint blev det, och brudparet såg väldigt lyckliga ut.
Foto: Jennie Rehbinder

Sandra & Gabor 2007

Ännu en vacker plats för en vacker vigsel. Samt förstås ett vackert par.

Carina & Mikke 2008

Björne & Therése 2009

På Sexsibilityfestivalen var det dags för det första nakenbröllopet. Festivalen höll hus på Skeppsudden, Sveriges vackraste kursgård, och började med att brudparet var påklädda – men sen ramlade kläderna av. Under kärleksförklaringarna klädde Therése av sig för att ge sig själv i gåva till Björn, och då ville förstås Björn ge sig själv tillbaka – så här står båda i paradisdräkt.

Fast nästa gång det blir nakenbröllop hoppas jag att ALLA, inklusive vigselförrättare, gäster och musikanter, är spritt språngande nakna! Det vore vackert…

Micke & Anna 2009

Mitt i skeppssättningen Ale Stenar – kanske den vackraste platsen jag ha hållit vigsel på – höll jag en ståtlig vigsel, med Stefan Kayat som musikant. Det var blåsigt (vilket det ofta är just där), så pass att jag fick lite huvudvärk, men vigseln blev vacker.
Foto: Jennie Rehbinder

Ove & Eva 2009

Rösaring är en urgammal kultplats, och det var även där jag höll en vigsel för allra första gången, 1997, så det var förstås lite extra fint att få hålla en vigsel där igen.
Foto: Pia Hedman

David & Joanne 2010

Detta var en väldigt fin tillställning, med många gäster och mycket glädje i en härlig lantmiljö i Hassela. Det var därtill den andra vigseln som jag fick hålla tillsammans med Jennie.
Foto: Peter Shelomovskiy

Henning & Julia 2010

En ganska ovanlig vigsel, i det att brudparet inte hade några gäster. Det blev bara jag och brudparet. Dock på en mycket vacker och stämningsfull plats – skeppssättningen nedanför Runsaborg. Det var t.o.m. lite grått och småregnigt väder, men det blev väldigt fint ändå. Brudparet fick låna kläder av mig och Jennie.
Foto: Carl Johan Rehbinder

Helen & Colle 2013

Ett riktigt STORT bröllop med många gäster, på en MC-klubb i Karlskoga. Glad stämning och hög energi. Enda gången jag har behövt be folk dämpa sig en smula – ”hörni, det pågår ett bröllop här!”

Susanne & Robert 2013

En väldigt eklektisk ceremoni, med inslag från flera traditioner (lite fornnordiskt fick jag in, men det blev också en ganska kort ceremoni – brudparet ville ha det kort och effektivt), i en häftig festlokal under jord i Stockholm (Skyddsrummet, Söder Mälarstrand). Verkligen specialdesignat för detta underbart udda par.

Lisa & David 2013

Ännu ett bröllop på Sexsibilityfestivalen (och ja, kläderna rök även i denna vigsel), detta år på Öland. En extra fin grej med just Lisa & David var att de träffades för första gången på en av våra kurser några år tidigare (Kärlek, Liv & Lust 2007), och vid tiden för bröllopet var Lisa och Jennie gravida precis samtidigt – och båda födde barn i oktober 2013. Följaktligen var Lisa höggravid vid vigseln. Så vi har haft en hel del parallella stigar, och därför kändes det alldeles särskilt fint att få hålla i en vigsel för dem.
Foto: Jennie Rehbinder

Kid & Caroline 2014

Det fanns ingen officiell fotograf till själva vigseln och det var synd, för miljön var fantastisk – en vikingagård i Årsunda. Och alla gästerna hade så vackra kläder. Men jag kunde i alla fall ta bilder av förberedelserna till ceremonin.
Foto: Carl Johan Rehbinder

Björn & Bilge 2017

Detta var första gången jag höll en vigsel i ett kristet kapell, och hittills den enda gången. Vi får väl se om det händer igen. Själva ceremonin var innehållsmässigt inte kristen alls, utan snarare väldigt ekumenisk/eklektisk, och det kändes onekligen rätt busigt att som okristlig hedning få hålla vigsel i denna kristna helgedom i Djursholm. Det blev en vacker ceremoni, och en fenomenal fest – på Teaterskeppet, som efter en färd från den kaj som låg närmast Djursholms Kapell, lade till vid den ö där Björn och Bilge bor. Har man sjötomt kan man alltid ta sig friheter…

FUTHARK