Utbildning

Kurser & föredrag

Förutom ceremonier och trumresor håller jag emellanåt även kurser och föredrag. Det kan handla om shamanism eller om de magiska runorna, eller för den delen om ceremonier och blot. Det kan vara skolklasser, föreningar, intresseföreningar och andra sammanhang.

Som exempel på detta har jag varit och hållit ceremonikurs för det danska blotlaget Goderingen i Eskebjerg, jag har hållit föredrag om livsfrågor i skolklasser, jag har hållit föredrag om nordisk-hednisk sed på en multireligiös konferens i Jaipur, Indien (där jag också höll ett blot tillsammans med sju andra hedningar), jag har hållit blot på Historiska muséet i Stockholm, och föredrag om likheterna mellan nordisk-hednisk sed och hinduism på en internationell hinduisk träff med holi-firande – samt hednisk andakt i Stockholm Pride Park. Och mer därtill. Ganska  stor variation, med andra ord.

På de tantriska relationskurser jag och min hustru regelbundet håller sedan många år tillbaka inkluderar jag också en hel del om ceremoniernas emotionella och mentala betydelse. Vissa kurser har också fått shamanistiska inslag, som i ceremonier, andningsövningar, trumresor, glödvandring och mer därtill. Vissa kurser har inkluderat tydligt transpersonella och rituella uttryck för sexualitet, ofta med starkt tantriska och shamanistiska inslag. Frej och Freja är alltid med på ett eller annat sätt.

Ett exempel – Gudar & Djur – en kurs jag skapade 2017 utifrån idén att människan i sin essens är både djur och gudomlig. Jag blandar tantra, shamanism och ecosexualitet.
Om du blev nyfiken kan du läsa mer på hemsidan för kursen Gudar & Djur »

Om detta låter spännande och intressant, är du varmt välkommen att höra av dig. Du kan förstås engagera mig, att komma till dig och din grupp, var som helst i Sverige, för att hålla en workshop, kurs eller föredrag. Jag har varit och hållit ceremonier, kurser, föredrag och trumresor i Örebro, Hudiksvall, Kalmar, Göteborg och flera andra orter. Jag har som sagt även rest till Eskebjerg (Danmark), Trysil (Norge) samt Jaipu (Indien) samma ärenden.

Priset är en förhandlingsfråga, och beror förstås på hur omfattande kurs det handlar om, samt hur långt det är att åka. Kontakta mig vid intresse »

FUTHARK